Čokoládová bábovka

Budete potřebovat

160 g másla
70 g 72% hořké čokolády
240 g smetany
60 g vody
50 g kávy espresso
250 g cukru
180 g celých vajec
210 g mouky
90 g hořkého kakaa
12 g prášku do pečiva
1 špetka soli

Postup

1. Do hrnce dejte máslo, čokoládu, smetanu, vodu a espresso a dobře rozpusťte.

2. Jakmile se vše spojí, přidejte cukr a míchejte, dokud se dobře nerozpustí.

3. Počkejte, až směs dosáhne pokojové teploty, a poté po troškách metličkou nebo pomocí šlehače přidávejte vejce.

4. Postupně přidávejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte metličkou, dokud nebude směs hladká a homogenní.

5. Nalijte do formy a pečte při 180° zhruba 30 min. Jestli je bábovka hotová, zkoušejte špejlí.

6. Po vychladnutí vyklopte a ozdobte čokoládovou polevou, šlehačkou, ovocem podle vaší fantazie.